کیا
کیا موتورز بک شرکت خودروسازی کرهای است، که بهعنوان زیرمجموعهای از هیوندای محسوب میشود و در سال ۲۰۱۳ با تولید ۲٫۷۵ میلیون دستگاه خودرو، دومین خودروساز کره جنوبی شناخته شد. این کمپانی، قدیمیترین خودروساز کره جنوبی محسوب میشود.
کیا موتورز یکی از قدیمی ترین شرکت ها
شرکت کیا موتورز بهعنوان قدیمیترین شرکت خودروسازی کره ای، در سال ۱۹۴۴ با موضوع ساخت و تولید مفتولهای فلزی و دوچرخهسازی، شروع به کار نمود. در سال ۱۹۵۲، این شرکت نام خود را از «صنایع دقیق کیونگ سانگ» به کیا تغییر داد و چندی بعد شروع به ساخت موتورسیکلت، کامیون و خودروی سواری کرد. در سال ۱۹۸۶ و با همکاری شرکت فورد، این شرکت مبادرت به ساخت برخی از مدلهای مزدا مانند مزدا فامیلا هم برای بازار داخلی و هم برای بازار خارجی (جهت صادرات) نمود. این مدلها همچنین شامل پراید (بر مبنای مدل مزدا ۱۲۱) و آولا بودند، که در بازار آمریکای شمالی و استرالیا با نامهای فورد فستیوا و فورد اسپایر به فروش رفت.
جهش تولید
این شرکت که در سال ۱۹۸۶ تنها ۲۶ دستگاه خودرو تولید کرده بود، در سال ۱۹۸۷ در فاصله تنها یک سال، تولیدش را به ۹۵٫۰۰۰ دستگاه افزایش داد. در سال ۱۹۹۲، کیا موتورز آمریکا، در ایالات متحده آمریکا شروع بکار نمود. اولین خودروی دارای این برند، در ایالات متحده از طریق ۴ شعبه نمایندگی فروش در پورتلند، اورگن و در فوریه ۱۹۹۴ بهفروش رفت. از آن زمان، کیا به صورتی روشمند فعالیت خود را توسعه داد. نمایندگیهای فروش در سال ۱۹۹۴ مدل سفیا این شرکت را به فروش رساندند و بعد از مدتی، اندک خط تولید محصول این شرکت، از طریق مدل اسپورتیج، شرکت گسترش یافت.
در آستانه ورشکستگی
با این حال، ورشکستگی شرکت کیا در سال ۱۹۹۷؛ که در جریان بحران مالی آسیا رخ داد، موجب گردید که این شرکت توسط دیگر شرکت خودروساز کرهای، هیوندای موتور در سال ۱۹۹۸ از طریق خرید سهام شرکت فوسرد، که در سال ۱۹۸۶ بخشی از سهام این شرکت را خریداری نموده بود، تصاحب گردد.
مدیریت هیوندای
در سال ۱۹۹۸، شرکت کیا موتورز با مدیریت هیوندای موتور گروپ، شروع به صادرات خودروی منتور نمود. این مدل از این شرکت رقیب مدلها فورد اسکورت و اپل آسترا در بازار ارُوپا بود، که به جهت قیمت پائین، فروش نسبتأ خوبی در اروپا داشت. سپس در اواسط دهه ۱۹۹۰ مدل هاچبک منتور، با نام شوما عرضه شد. تغییر ظاهری (فیس لیفت) که در سال ۱۹۹۹ صورت گرفت، منتور را همچنان در رده سدان نگاه داشت.
خودروهای خانوادگی
کیا به بازار خودروهای خانوادگی، تا زمانی که کردوس را تولید نمود، وارد نگردید. کردوس که ماشینی چهار در و در کلاس سدان بود، در سال ۱۹۹۹ ارائه شد. این خودرو اندازه مشابهی با فورد موندئو داشت، اما در هنگام ارائه آن به بازار از نظر اندازه، کوچکتر فورد فوکوس بود. این خودرو دارای تزئینات داخلی ویژه، محفظه صندوق عقب بزرگ، قیمت رقابتی و سطوح بالای تجهیزات بود، اما جذابیت کمتری برای بازارهای جهانی داشت.
خودروی جانشین برای کردوس، یعنی مجنتیس در سال ۲۰۰۱ نتوانست محبوبیت کردوس را احیا کند. کیا در سال ۱۹۹۹ با خودروی کیا سدونا وارد بازار خودروهای امپیوی شد. در زمان ارائه این خودرو به بازار، ارزانترین خودرو در مقایسه با دیگر خودروهای کلاس امپیوی در بریتانیا شناخته شد.
این مدلها تا سال ۲۰۰۴ که مدل کیا سراتو به بازار عرضه شد، به فروش رفت و همین امر سبب گردید تا شرکت کیا موتورز، به عنوان یکی از خودروسازان جدی، وارد عرصه رقابت گردد. خودروی اسیووی اسپورتیج در سرتاسر اروپا عمومیت پیدا کرد، اما از سال ۲۰۰۲ بود که فروش بیشتری را از طریق عرضه مدل سورنتو در بازار بدست آورد.
سایت های تولید
گسترش در جهان این شرکت دارای سه سایت تولیدی در کرهجنوبی و یک کارخانه در کشور اسلواکی، دو کارخانه در چین و یک شاخه آمریکایی به نام کیا موتورز آمریکا میباشد، که در ۲۰ اکتبر ۲۰۰۶ به عنوان اولین کارخانه مونتاژ محصولات این خودروسازی در وست پوینت ایالت جورجیا با هزینهای بالغ بر یک میلیارد دلار افتتاح گردید. این خودروساز از سال ۲۰۰۵، تمرکز ویژهای بر بازار اروپا داشته و فروش محصولاتش از مرز یک میلیون دستگاه گذشتهاست شرکت خودروسازی در سال ۲۰۱۳ با تولید ۲٫۷۵ میلیون دستگاه خودرو بهعنوان دومین خودروساز کره جنوبی شناخته شد.
کیا در سال ۲۰۱۶ به عنوان قابل اطمینانترین خودرو در کشور ایالات متحده آمریکا توسط جی دی پاور و شرکا در رتبه اول قرار گرفت. در چهار سال متوالی جایزه خودرو بینالمللی و جایزه برند برتر خودروسازی وارداتی به آمریکا را دریافت کرد.
شرکت های زیر مجموعه
این شرکت هماکنون دارای ۸ کارخانه تولیدی است، که در کشورهای ایالات متحده آمریکا، چین، کره جنوبی، ویتنام و اسلواکی مستقر میباشند.دفتر مرکزی کیا موتورز در شهر سئول قرار دارد و سهام آن در بازار بورس کره دادوستد میشود. شرکت هیوندای موتور با در اختیار داشتن ۳۳٫۹۹٪ درصد از سهام این خودروسازی ، بزرگترین سهامدار آن به شمار میآید.
حضور در ایران
کیا موتورز چندین دهه است که در ایران فعالیت می کند. این خودروسازی در ایران طرفداران فراوانی دارد و از نظر کیفیت بسیار مورد پسند ایرانیان می باشد. دارندگان این خودروها از نظر قطعات یدکی نیز مشکلی ندارند و غالبا قطعات یدکی این خودروسازی در ایران یافت می شود البته به این نکته باید اشاره کرد که شرکت هیوندای در تامین قطعات یدکی بهتر از این خودرو سازی است.
مدل های موجود این خودروسازی